fagylaltgép

fagylaltgép

Ha egész évben szeretnénk kiváló minőségű fagylaltot fogyasztani, s nincs kedvünk különféle jégkrémek vásárlásához, szerezzünk be egy jó minőségű fagylaltgépet.
Egy fagylaltgépben készített fagyi valóban krémesebb lesz, mert a gép folyamatosan keveri a levegőt a masszába, de csak akkor érdemes ebbe befektetni, ha a fagylalt fontos szerepet játszik az étkezésünkben! Ráadásul több típusú fagylaltgép létezik, és sok séf szerint csakis a profi fagylaltgéppel lehet tökéletes fagylaltot produkálni. Mindenesetre ez a három háztartási alaptípus létezik:

Profi konyhai fagylaltgépek - ezek beépített fagyasztógéppel rendelkeznek, előnyük, hogy egyből lehet használni, hátrányuk, hogy nagyon drágák és nagyon súlyosak (kb 15kg).

Kis fagylaltkészítő készülékek - az olcsóbb típusú fagylaltgépek keverőtálját használat előtt a fagyaszóban le kell hűteni 6-10 órán keresztül (modelltől függően). Ennek a típusnak előnye az, hogy olcsó és könnyen tárolható (és mozdítható!), hátránya, hogy spontán nem igazán lehet használni. Ráadásul a keverőtál sok helyet foglal a mélyhűtőben, sok esetben be sem fér – így vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizni kell a tál méreteit! Továbbá nem csupán a gép kapacitása, de a motor hajtása és teljesítménye is modellként változó, amely állítólag befolyásolja a fagyi minőségét.

Elemes fagylaltgép – ez egy pici konyhai gép, amely a mélyhűtőben folyamatosan keveri a fagylaltot. Előnye a gyors és spontán fagyi készítésének a lehetősége, hátránya az elem használata, amely nem valami pénztárca- és környezetbarát módszer! (bár lehet tölthető elemmel is használni – egy adag elem kb 25 adag fagyira elég). Ez talán a legpraktikusabb kiskészülék, hiszen úgysem naponta használjuk, és nem is túl drága – azonban nem egyszerű a beszerzése, és a recepteket felezni kell!

A fagylalt készítéshez szükségünk lehet még elektromos turmixgépre és habverőre, szűrőre (amin átpréseljük a gyümölcspürét), keverőtálakra, lapos fakanálra, mini kézi habverőre, fagyálló formákra, edényekre.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Konyhai késtechnikák Konyhai késtechnikák
Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
Grillételek, kerti partik Grillételek, kerti partik
Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)

A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

500 kínai recept 500 kínai recept
Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

Nagy kerti grill kalauz Nagy kerti grill kalauz
Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Kenyérsütés mesterfokon Kenyérsütés mesterfokon
Szerző: Glezer, Maggie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést...

Kapcsolódó cikkek