gofrisütő

gofrisütő

A belga eredetű, világhírű sütemény elkészítésének nélkülözhetetlen eszköze.
Jótanácsok a használatához:
Az elektromos gofrisütő sütőfelülete speciális bevonattal készül, amelya megakadályozza azt, hogy a sütés során a tészta beleragjon formába, így szinte zsírmentes a sütés. A sütőkhöz általában különböző mintájú betétek tartoznak, ezekkel változatossá tehetjük a gofrikat. A jobb készülékeken egy piros és zöld színű lámpa segíti az eligazodást a megfelelő hőfok és sütési állapot elérésének jelzésében. Hőfokszabályozó további segítség. Mindig zárt állapotban, és a sütés megkezdése előtt melegítsük fel a sütőt. A sütés megkezdésekor szorosan nyomjuk rá a készülék fedelét a tésztamasszára, hogy a minta egyenletessá váljon.
A tésztából kb. egy merőkanálnyit tegyünk a gofrisütő mélyedésébe, amelyet előtte szilikon ecsettel beolajozunk (ezt elég az első előtt megtenni). Semleges olajat használjunk asütéshez semleges olajat, a kikenéshez szilikon ecsetet, vagy egy olajos, esetleg vajas papírtörlőt. A tésztának 2-3 perc sütési időre van szüksége. Ha a gofri már nem „gőzölög”, akkor kész.
A kész gofrik kiszedéséhez használjunk fa, vagy szilikon eszközt, amely nem karcol. Ha túl világos lett a gofri, süssük még tovább. Ha hőfokszabályozós a készülékünk, a megfelelő szín eléréséhez válasszunk magasabb vagy alacsonyabb hőt a következő gofri sütésénél. A készüléket használat után alaposan tisztítsuk meg, mossuk át langyos vízzel és töröljük szárazra. A sütőt ne kaparjuk, dörzsöljük éles, súroló eszközzel. A gofrisütő bevonata ezzel sérülhet.
A gofrisütőben melegszendvicset is készíthetünk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció