sütemény kiszúró formák

sütemény kiszúró formák

Régebben bádogból, ma már rozsdamentes acélból vagy műanyagból készülő konyhatechnikai eszközök. Az oldalán mintásra nyomott hengertest, mely sokszor keresztirányú fogantyúval ellátott, s tészták és sütemények többféle nagyságú, változatos formára vágására szolgáló kések. A kiszúrt tészták lehetnek: félhold, sokszög, csillag stb... alakúak.
A pogácsaszaggatókkal 4-8 cm átmérőjű kör alakú tészták vághatók ki. Alkalmasak még olvasztott vajba mártva kelt tészta darabok kiszakítására is, fánk, aranygaluska, bobajka készítésekor.
Sütemény kiszúró formának tekinthetjük a húsdarálóra applikálható fémlapokat is, melyekben különböző mintát adó rések találhatók.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció