sajtkés
A sajtkés 30-35 cm hosszú, akár 6 cm széles, különböző alakú, vastag, masszív kés, vagy kisebb vékony bárd. A legtöbb tömbsajt szívós, néha kifejezetten kemény állagú. Ezért a sajtkések egyik végén masszív nyél található, mely nemcsak fogásra, hanem támaszkodásra is szolgál. Ugyanis használatukkor a másik kezünkkel a kés vastag fokára támaszkodva a kést óvatosan ide-oda hintáztatva tudunk csak kellően vékony, gusztusos szeletet vágni. A különböző húzogatós-tologatós készülékek nem minden sajtnál működnek jól. Egyébként erre a célra egy erősebb
séfkés is többnyire megfelel.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Hartbutt, Juliet
Kiadó: Alexandra Kiadó (2002)
A 190 oldalas keménykötésű könyv segítséget ad az ízlésnek és az alkalomnak megfelelő sajtok...

Szerzők: Teubner, Christian, Dr. Mair-Waldburg, Heinrich, Ehlert, Friedrich-Wilhelm
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)
Egy értékes kalauz a sajtok világába, segítség az ízlésnek, az alkalomnak megfelelő sajtok megfelelő...

Szerkesztő: Kerekes Ferenc
Kiadó: Laude Kiadó (2007)
A sajtimádók megtalálhatják ebben a könyvben a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető tudnivalókat...

Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Szerző: Paul-Pössler, Ute
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)
A gyönyörű színes képekkel illusztrált kötet megismertet a sajt kultúrtörténetével, bepillantást nyújt a...

Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)
A sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű...

Szerző: Scholz, Wolfgang
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss...

Szerzők: Waltman, Gerhard, Sieck, Annerose
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)
Egy biblia a sajtimádók számára. Hisz megtalálhatják benne a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető...

Szerző: Bielefeld, Jochen G.
Kiadó: M-Érték Kiadó (2005)
Megkönnyítjük a sajtvásárlást! Kétszázféle sajt fényképpel, a sajtra vonatkozó adatokkal: honnan...

Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2005)
A legjobb sajtféleségek: angol, dán, francia, görög, holland, német, norvég, olasz, osztrák, portugál,...

Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)
Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...

Szerző: Harbutt, Juliet
Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...