spatula
Különböző méretű, hosszúságú és szélességű, fából, műanyagból esetleg fémből készített lapok, melyekkel habokat, krémeket mozgatunk, kenünk, helyezünk át.
A konyhai alapfelszereltséghez legalább háromféle szükséges.
- Egy fémspatula, amely erős, és ezért könnyedén fel- vagy kiemelhető vele az étel a lábasból, tepsiből.
- Egy műanyag, amely ellenáll a hőnek, és amely a teflonedényekben, -tepsikben is bátran használható.
- A harmadik lehet fa vagy hőnek ellenálló műanyag. Legyen erős, hiszen ezzel kell gyorsan megfordítani a frissen sült húsokat.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Glezer, Maggie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)
Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést...

Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)
A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)
Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)

Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)
Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...