palacsintasütő

palacsintasütő

Vékony falú, 25-30 cm átmérőjű, hosszú nyelű, kicsiny peremű serpenyő. Gyakran teflonbevonatú. Mivel a palacsintasütés "átka" a tészta leragadása, ezért többnyire másra nem használjuk és durva dörzsölés nélkül, mosószeres meleg vízzel tisztítjuk. Amennyiben bevonat nélküli, úgynevezett "bádog" sütőnk van, úgy a megtisztított és megszárított serpenyőt vékonyan beolajozva tároljuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Sült tészták Sült tészták
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a...

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Tészták sütve, főzve Tészták sütve, főzve
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha...

Palacsintaparti Palacsintaparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Egyszer fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt....