keverőtál
A keverésre és egyben gyúrásra is használt tálak sokféle formában léteznek. Leggyakoribb a lapos aljú, félgömböt formázó. Méretük változatos.
Tészta gyúrásához nagyon jól használhatók a csonka kúp alakú rozsdamentes acélból készítettek. A kifejezetten gyúrásra szánt tál széles, lapos aljú, hasas oldalú, pereme enyhén behajló, fogófülekkel rendelkező. Ez a forma engedi a lisztet kiperegni legkevésbé. A mára már méltatlanul elfelejtett vájdling ezeknek a legjobb formája.
A kisebbekben levesek, tejes-gabonás reggelifélék és egyéb ételek keverhetők össze, tetszés és kedv szerint.
A legpraktikusabb egy nagyobb méretű, kb. 38 centiméter átmérőjű, rozsdamentes acélból készült keverőtál, amelyben még a tejszínhabot is felverhetjük egy habverővel. Így nemcsak keverhető az étel, de hűthető is, illetve ha szükséges, akár lassú tűzön, vízfürdő felett melegíthető is.
A műanyag vagy üveg keverőtál használható a mikrosütőben is.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerzők: Cadiou, Yvan, Le Hingrat, Cécile, Cousin, Christel, de Marin, Sandra
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)
Íme egy 300 receptet és ugyanannyi ételfotót tartalmazó könyv, amely sós és édes kenyerek, édes kelt...

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)
A kemencében sütött-főzött ételeknek különösen jó ízük van, a zárt forró levegőben az étel...

Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)
Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)
Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2004)
Már szinte kimentek a divatból, de az utóbbi években újra felfedezték az ostyákat. A fiatal párok...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)
Ez a mindentudó ázsiai serpenyő mind kedveltebb, hiszen segítségével szempillantás alatt zamatos ételek...

Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)

Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)
Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet...

Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)
A házi kenyérsütő gépek megjelenésével a frissen sült kenyér imádóinak sokkal könnyebb dolga lett. A...

Szerzők: Huba Zsuzsa, Stadler Mari
Kiadó: Keravill (0)
Érdemes-e olajsütőt venni? - kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2009)
Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)
Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)
Wokban főzni egyet jelent az ételek egyszerű, gyors, egészséges elkészítésével. Ebben a sokoldalú...

Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2006)
A csodatészta legfontosabb tulajdonsága a variálhatóság. Ugyanazokból az alapvető hozzávalókból a...

Szerző: Kieslich, Sabine
Kiadó: K.u.K. Kiadó (2005)
Aki szívesen hív vendégeket, de nem óhajt órákat tölteni az előkészületekkel, a lehető legjobban teszi, ha...

Szerző: Terebess Gábor
Kiadó: Helikon Kiadó (1986)
"Ez a könyv - mondja érdekfeszítő művéről a szerző, aki maga is hosszabb ideig élt a Távol-Keleten -...

Szerző: Kwong, Kylie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)
Még soha nem volt ilyen egyszerű kínai ételt készíteni otthon - csak ez a könyv, egy wok és egy gyors...