keverőtál
A keverésre és egyben gyúrásra is használt tálak sokféle formában léteznek. Leggyakoribb a lapos aljú, félgömböt formázó. Méretük változatos.
Tészta gyúrásához nagyon jól használhatók a csonka kúp alakú rozsdamentes acélból készítettek. A kifejezetten gyúrásra szánt tál széles, lapos aljú, hasas oldalú, pereme enyhén behajló, fogófülekkel rendelkező. Ez a forma engedi a lisztet kiperegni legkevésbé. A mára már méltatlanul elfelejtett vájdling ezeknek a legjobb formája.
A kisebbekben levesek, tejes-gabonás reggelifélék és egyéb ételek keverhetők össze, tetszés és kedv szerint.
A legpraktikusabb egy nagyobb méretű, kb. 38 centiméter átmérőjű, rozsdamentes acélból készült keverőtál, amelyben még a tejszínhabot is felverhetjük egy habverővel. Így nemcsak keverhető az étel, de hűthető is, illetve ha szükséges, akár lassú tűzön, vízfürdő felett melegíthető is.
A műanyag vagy üveg keverőtál használható a mikrosütőben is.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)
A kemencében sütött-főzött ételeknek különösen jó ízük van, a zárt forró levegőben az étel...

Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)
A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Szerző: Perrier-Robert, Annie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)
Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A...

Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)
Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)
Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)
Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

Szerző: Poós Lászlóné
Kiadó: Vianco Stúdió (1986)
A bográcsban főzés sajátos "zamattal", "magyaros ízzel" gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok...

Szerző: Lumb, Marianne
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Hogyan szeleteljünk, csontozzunk, karikázzunk aprítsunk, kockázzunk, vagdaljunk, filézzünk. Tanuljuk meg,...

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)
A római tál legnagyobb előnye, hogy zsiradék nélkül (vagy nagyon kevés olívaolajjal) bármit puhára, sőt...

Szerző: Glezer, Maggie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)
Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést...

Szerző: Agrech, Martine
Kiadó: Officina '96 Kiadó (2009)
A frissen sült kenyér illatára ébredni fantasztikus érzés, és immár nem megvalósíthatatlan álom. Csupán...

Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)
A nyári esték slágere a szabad ég alatti grillezés. Persze a konyhában is pompás grillfogások születhetnek,...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)
Nincs nyár grillezés nélkül. De vajon miért csak a tarját és a kolbászt tesszük a nyársra? Dr. Oetker...

Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2000)
A mikrohullámú sütő lassan már a konyha alapfelszereléséhez tartozik, habár sokan csak a fagyasztott...

Szerzők: Bardi, Carla, Makda, Hajda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A...