habverés

habverés
Habot tojásfehérjéből vagy tejszínből úgy készítünk, hogy habverővel levegőt keverünk beléjük...

Tojásfehérje:
ahhoz, hogy jó kemény habot kapjunk
1./ a tojásokat egy-két órával a hab készítése előtt vegyük ki a hűtőszekrényből
2./ az edény és a habverő legyen tiszta (ne legyen lisztes, zsíros)
3./ tegyünk a fehérjébe egy-két csepp citromlevet, egy csippetnyi sót
4./ a tojás legyen friss, a fehérje tiszta, üveges,
5./ ne kerüljön bele a sárgájából egy csepp sem (ha tölcsérbe ütjük bele a fehérje lecsorog, a sárgája fenn marad.
Felverhetjük géppel vagy kézi habverővel. Ha gépi habverővel verjük fel mindig a legnagyobb fokozaton kezdjük felverni és végig tartsuk ezt a fokozatot.
Tejszín:
A tejszín legyen friss és nagyon hideg, praktikus az edényt is lehűteni. Géppel alacsony fordulatszámon kezdjük, majd emeljük meg közepesre a fordulatszámot. A cukrot tálalás előtt tegyük bele. Különböző gyümölcshabok, csokoládés hab készítéséhez is használjuk, ezeket a hozzávalókat csak a felverés után tegyük bele óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
Tejszínhabot készíthetünk habszifonban is, de így készítve kissé lágyabb állagú lesz a hab. Ha formázzuk a tejszínhabot praktikus habfixálóval felverni, mert egyébként nem tartja meg a kívánt formát.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció