hűtés

hűtés
Megromlásra, fonnyadásra hajlamos alapanyagok, készételek 4-8 C fokon történő tárolása

A zöldségeket, gyümölcsöket a hűtőszekrény alsó fiókjában a romlandó ételektől elzárva, fajtájuktól és a vásárláskori frissességüktől függően 5-10 napig tárolhatjuk.
A felvágottakat tartsuk légmentesen záródó tartóban és semmi esetre sem bolti papírban. Főtt, meleg ételt igyekezzünk minél gyorsabban hideg vízfürdőben szobahőmérsékletre hűteni majd a hűtőszekrénybe tenni. Ez utóbbi fokozatosan érvényes minden tojást, tejet, tejszínt tartalmazó ételre.
Az alkoholos és az alkoholmentes italokat főleg élvezeti értékük növelése érdekében hűtjük.
Ez fokozottan igaz a sör és az ásványvíz tekintetében.
A hűtőszekrény használatakor figyelembe kell venni, hogy csak hűti az ételt, de nem tartósítja hosszabb ideig. Ezért a megromlásra hajlamos tojást, tejet, tejfölt, tartalmazó ételeket nem tanácsos 2 – 3 napnál hosszabb ideig tárolni benne.
Jó tudni, hogy az önleolvasztó hűtőszekrényekbe langyos ételeket is rakhatunk, mert némi plusz hő elősegíti öntisztulásukat.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció