legírozás

kötés

legírozás
Egyes levesek, mártások, főzelékek tejszínnel és tojássárgájával történő sűrítése...

A tojássárgáját és a tejszínt habverővel simára keverjük, a besűrítendő étel levéből hozzáadunk (hőkiegyenlítéses módszer) és ismét habverővel simára kikeverjük.
Ezután vékony sugárban, habverővel állandóan keverve a besűrítendő ételhez adjuk.
Ügyeljünk arra, hogy a sűrítendő étel ne forrjon erősen, mert a tojás könnyen "összeugrik" ami gusztustalanná teszi azt. Miután beleeresztettük a keveréket kicsit magasabbra vesszük a hőfokot és az ételt habverővel állandóan kevergetve 2-3 percig főzzük.
A sűrítésen kívül az étel tápértékét és élvezeti értéket is növeljük a hozzáadott tejszínnel és tojássárgájával.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció