tintahal előkészítése

tintahal előkészítése
A kalamárit gyűrű formájú karikákra vágjuk, megsütjük vagy egyben hagyva megtöltjük. A tintahalak másik faja, a szépia ugyancsak ízletes, és kiváló tésztás, rizses fekete ragu készíthető belőle...

Tisztítás és előkészítés

1. Ha a tintát egyéb ételek festésére szeretnénk felhasználni, akkor vágjuk fel a tintazsákot, és egy tálban fogjuk fel a színezőanyagot. A későbbi felhasználásig tegyük félre.

2. A tintahal csápjait (lábait) vágjuk le a "csőre" (papagájszerű karomra emlékeztet) mögött.

3. A "csőrét" kitépjük. A csápjait (lábait) mindenféle szennyeződéstől megtisztítjuk, ha gondoljuk, a tapadókorongokat is eltávolítjuk.

4. A testébe nyúlva a belsőségeket eltávolítjuk, és kihúzzuk a tollszerű gerincet a kalamáriból vagy a szépiacsontot a tintahalból.

5. Az így kibelezett puhatestűből minden felesleges hulladékot eltávolítunk, majd belülről és kivülről alaposan megtisztítjuk, kimossuk, a csúszós, myálkás bőrét lenyúzzuk.

6. Úszó "szárnybőrét" levágjuk, félrerakjuk. A csápokat és a tintahal testét az adott receptnek megfelelő módon daraboljuk. A mérettől függően egyben vagy feldarabolva elkészítjük.
 

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
pinterest
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!