tojás szétválasztása

tojás szétválasztása
A tojás fehérjét és sárgáját szét kell választani, ha szószokat, például majonézt akarunk készíteni, de szuflék, habcsók és számos más sütemény készítésekor is...

1. A tojás közepét - határozott mozdulattal - egy éles késsel törjük fel. A vágás mentén a hüvelykujjak körmével válasszuk kétfelé.

2. Egy edény felett szétválasztjuk úgy, hogy az egyik feléből a másikba csúsztatjuk a sárgáját, miközben a fehérjét hagyjuk a tálra csorogni.

3. Az ide-oda csúsztatást addig folytatjuk, amíg az összes fehérje a tálba nem csorog. Legyünk óvatosak: ne kerüljön sárgája a fehérje közé, mert akkor a habot nehéz lesz felverni.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Házi pékség Házi pékség
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen...

Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
Szerkesztők: Stephen, Wendy , Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik,...

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Frissen fagyasztva Frissen fagyasztva
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

Az ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal,...

Fiatalok főzőiskolája Fiatalok főzőiskolája
Szerző: F. Nagy Angéla
Kiadó: Sík Kiadó (2004)

A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Sajtok enciklopédiája Sajtok enciklopédiája
Szerző: Harbutt, Juliet

Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...

Sajtok kézikönyve Sajtok kézikönyve
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű...

Befőzés Befőzés
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Házi pálinkafőzés Házi pálinkafőzés
Szerzők: Békési Zoltán, Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy...

Rakjuk el télire Rakjuk el télire
Szerző: Dr. Erdélyi Lajosné
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1983)

Mi indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés...

Egri borok Egri borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...

Fűszerkalauz Fűszerkalauz
Szerkesztő: Dr. Pesthy Gábor
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Nem túl hízelgő, ha egy ételről azt mondjuk: nincs sava-borsa. Ezt a kis könyvet azoknak ajánljuk, akik...

Ecetek és olajok Ecetek és olajok
Szerző: Teetz, Petra
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Francia pezsgők Francia pezsgők
Szerző: Bichel, Rolf
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A pezsgők szerelmesei jól ismerik hazájuk pezsgőit, de a francia pezsgők között nem mindig ismerik ki magukat....

Kapcsolódó cikkek