tojás szétválasztása

tojás szétválasztása
A tojás fehérjét és sárgáját szét kell választani, ha szószokat, például majonézt akarunk készíteni, de szuflék, habcsók és számos más sütemény készítésekor is...

1. A tojás közepét - határozott mozdulattal - egy éles késsel törjük fel. A vágás mentén a hüvelykujjak körmével válasszuk kétfelé.

2. Egy edény felett szétválasztjuk úgy, hogy az egyik feléből a másikba csúsztatjuk a sárgáját, miközben a fehérjét hagyjuk a tálra csorogni.

3. Az ide-oda csúsztatást addig folytatjuk, amíg az összes fehérje a tálba nem csorog. Legyünk óvatosak: ne kerüljön sárgája a fehérje közé, mert akkor a habot nehéz lesz felverni.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Hogyan süssünk kenyeret? Hogyan süssünk kenyeret?
Szerző: Hadjiandreou, Emanuel
Kiadó: Sanoma Kiadó (2014)

A hobbiszakácsok az utóbbi években világszerte újra felfedezik az otthoni kenyérsütés örömeit. A kézműves...

Az italok világa, a világ italai Az italok világa, a világ italai
Szerzők: Antal B. Gábor, Hajós Katalin
Kiadó: Blenton Agency (1994)

Nemcsak az ízlések, a koktélok is különbözőek. Könyvünk is ezt példázza: az ismert keverési módok...

Házi pálinkafőzés Házi pálinkafőzés
Szerzők: Békési Zoltán, Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy...

Aszalás, kandírozás Aszalás, kandírozás
Szerző: Tóth M. Ildikó
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás,...

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

Fűszeres receptgyűjtemény Fűszeres receptgyűjtemény
Szerző: Romváry Vilmos
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Mintegy hatvanféle fűszer bemutatásán túl több száz finom étel receptjét is tartalmazza a téma...

A tökéletes ebéd A tökéletes ebéd
Szerzők: This, Hervé, Monchicourt, Marie-Odile
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2010)

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

Varázstányér Varázstányér
Szerző: Kabachenko, Sergiy
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Minden szülőnek fejtörést okoz, hogyan vegye rá csemetéjét, hogy egészséges és tápláló ételeket egyen....

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Nagy kerti grill kalauz Nagy kerti grill kalauz
Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Kapcsolódó cikkek