cukorszirup készítése

A forralás előtt a cukornak teljesen fel kell oldódnia. Mihelyt a szirup forrni kezd, ne keverjük tovább...

1. A cukrot a vízzel lassan felmelegítjük, folyamatos keverés mellett feloldjuk (1. kép).

2. Az edény oldalán kicsapódó cukorkristályokat nedves kenőtollal vagy ecsettel lesímítjuk (2. kép).

3. Mihelyt a szirup forrni kezd, semmiképpen se keverjük tovább. A szirupot 116-118 c fokra hevítjük (3. kép).
Ha nemáll rendelkezésünkre speciális hőmérő, tegyünk negyed teáskanálnyi cukorszirupot jeges vízzel teli edénykébe. A szirupnak kicsi, puha golyócskává kell összeállnia.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
pinterest
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!