csokoládé temperálása

csokoládé temperálása
A temperálás szétoszlatja a kakaóvaj kristálygócait, így lesz a csokoládé kemény és fényes...

1. A darabokra tört csokoládét keverőtálba tesszük, és forró vízzel teli edényre állítjuk. A gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érintkezzen a forró vízzel (1. kép).

2. A folyékony csokoládét simára keverjük, majd 45 fokra felmelegítjük. A csokoládé hőmérsékletét konyhai hőmérőről olvashatjuk le.(2. kép).

3. Ezután a tálat jeges vízbe merítjük és addig benne hagyjuk, míg a folyékony csokoládé hőmérséklete 25 fokra esik vissza. (3. kép).

4. A megdermedt csokoládét forró víz felett - 30-60 másodpercen keresztül - újramelegítjük, míg hőmérséklete 25 fokra esik vissza.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
csokoládé temperálása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
recepttár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!