gőzpuding készítése

gőzpuding készítése
Ha nincs zárható gőzpudingformánk, használjunk tűzálló tálat...

1. A tálat vastagon kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral.

2. A munkafelületre alufóliát fektetünk, arra pedig sütőpapírt. A sütőpapírt középen élesen ráncoljuk be és kenjük meg kevés olvasztott vajjal.

3. A tésztát a sütőtálba öntjük. Az alufóliát és a sütőpapírt (kívül az alufólia, belül a papír) ráhajtogatjuk, és zsineggel szorosan körbekötözzük. A zsineg végét kössük csomóra.

4. Egy felfordított csészealjat teszünk egy nagy fazékba, és erre állítjuk rá a tálat. A fazekat félig megtöltjük forró vízzel. Lefedjük, és a pudingot a receptben előírt ideig gőzöljük. Ha szükséges, közben pótoljuk az elforrt vizet.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
most van szezonja
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!