formákkal való kiszúrás

formákkal való kiszúrás
A formákkal való kiszúrással a feltálalt ételeket "csinossá", gusztusossá tesszük...

Az eljárás célja az, hogy a tésztákból, vagy egyéb ételekből bizonyos formákat nyerjünk.
Erre alkalmasak a különböző sütemény kiszúró formák, pogácsaszaggatók, fánkszaggató.
Hidegtálak készítésénél is gyakran alkalmazott eljárás, hogy különböző formákat használunk melyekkel jól díszíthetünk.

Tészta előkészítése a formákkal való kiszúráshoz:
1. A tésztát két ív sütőpapír között egyenletesen vékonyra kinyújtjuk.
2. A sütőpapírt eltávolítva a tésztából különféle alakzatokat szaggatunk, ezekez az előkészített sütőlemezre sorakoztatjuk.
Ha egyenletesre nyújtottuk ki a tésztát az aprósütemények is szépen, egyenletesen sülnek.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
formákkal való kiszúrás
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Nagyi válogatott süteményei Nagyi válogatott süteményei
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2012)

Ha valakik, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik...

500 kedvenc süteményünk 500 kedvenc süteményünk
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Úgy ennék valami finomat… Hányszor jut eszünkbe ez a gondolat? Hogy éppen kinek mi a "finom", azt az...

Muffin különlegességek Muffin különlegességek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2010)

A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake, nálunk is tért hódit....

Desszert szerelem Desszert szerelem
Szerző: Varga Gábor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)

Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagy sikerű könyv szerzője második kötetéből, amelyet a...

55 pompás tortaféle 55 pompás tortaféle
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Tortát enni mindig gyönyörűséges. Se szeri, se száma a krémes, karamellás, tejszínes, gyümölcsös,...

Gourmandia Gourmandia
Szerző: Varga Gábor
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2010)

A Varga Gábor által szerkesztett, főleg desszertek, de más finomságok receptjeit is bemutató gasztronómiai...

Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

,,Kedves Olvasóm! Gondolom, Ön is ugyanúgy szereti a süteményeket, mint ahogyan szinte mindenki. Számtalan...

Házi pékség Házi pékség
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen...

Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a...

Sütemények sütés nélkül Sütemények sütés nélkül
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Egy kis édességre vágyik, de nincs kedve bajlódni a sütéssel? Ne aggódjon, az itt összegyűjtött receptekhez...

Új szakácskönyv Új szakácskönyv
Szerző: Turós Emil
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2006)

Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára...

500 recept burgonyával 500 recept burgonyával
Szerzők: Bobrov, L., Tyerehina, L.
Kiadó: Auktor Kiadó (2000)

A kötetben szereplő receptek alapján ízletesen, változatosan készíthetjük el a burgonyát.

Torták, sütemények, csemegék Torták, sütemények, csemegék
Szerző: Berry, Mary
Kiadó: Vince Kiadó (2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű...

Karácsonyi édességek Karácsonyi édességek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (1993)

Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy...

77 karácsonyi menü 77 karácsonyi menü
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Az ünnepek alkalmával mindig szeretnénk igazán kitenni magunkért, s karácsonykor különösen igyekszünk, hogy...

Cukor nélkül édesen Cukor nélkül édesen
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

33 házi sütemény 33 házi sütemény
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Mit ér egy vasárnapi ebéd igazi, frissen illatozó desszert nélkül? Receptsorozatunk újabb kötete 33 házi...