formákkal való kiszúrás

formákkal való kiszúrás
A formákkal való kiszúrással a feltálalt ételeket "csinossá", gusztusossá tesszük...

Az eljárás célja az, hogy a tésztákból, vagy egyéb ételekből bizonyos formákat nyerjünk.
Erre alkalmasak a különböző sütemény kiszúró formák, pogácsaszaggatók, fánkszaggató.
Hidegtálak készítésénél is gyakran alkalmazott eljárás, hogy különböző formákat használunk melyekkel jól díszíthetünk.

Tészta előkészítése a formákkal való kiszúráshoz:
1. A tésztát két ív sütőpapír között egyenletesen vékonyra kinyújtjuk.
2. A sütőpapírt eltávolítva a tésztából különféle alakzatokat szaggatunk, ezekez az előkészített sütőlemezre sorakoztatjuk.
Ha egyenletesre nyújtottuk ki a tésztát az aprósütemények is szépen, egyenletesen sülnek.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
formákkal való kiszúrás
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
tippek, fortélyok
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Sütemények két személyre Sütemények két személyre
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Édes süteményekkel, tortákkal szeretné elkápráztatni a családját és barátait? A könyvben található...

55 finom sütemény 55 finom sütemény
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Csemegék könyve Csemegék könyve
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Kossuth Kiadó (1988)

Úgy ennék valami finomat, valami "csemegét"... Ugyan ki nem sóhajtotta, mondta, vagy legalábbis gondolta ezt...

Dr. Oetker legjobb süteményei Dr. Oetker legjobb süteményei
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez...

Muffin különlegességek Muffin különlegességek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2010)

A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake, nálunk is tért hódit....

1 forma - 50 muffin 1 forma - 50 muffin
Szerző: Spaeth, Radu
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)

A kis tortácskák a mai konyha slágerei: gyorsan elkészülnek, ínycsiklandóan díszítve egyszerűen édesen,...

1 tészta - 50 torta 1 tészta - 50 torta
Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2006)

Ez valóban csodatészta! Puha és laza, variálható és közben igazán egyszerű elkészíteni - a legjobb alap a...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Házi pékség Házi pékség
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen...

Téli ételek Téli ételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint...

Gyümölcsös sütemények Gyümölcsös sütemények
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mi lehetne csábítóbb a gyümölcsös süteményeknél? Lédúsak, üdítőek, vagyis ellenállhatatlanul finomak....

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Zsidó konyha Zsidó konyha
Szerző: Krekulová, Alena
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van,...

33 édesség 33 édesség
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

A legfinomabb sütik A legfinomabb sütik
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki...

500 csokoládés finomság 500 csokoládés finomság
Szerző: Floodgate, Lauren
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A csokoládés finomságok gyűjteménye 500 ínycsiklandó, egyszerű és könnyen követhető csokoládés receptet...