formákkal való kiszúrás

formákkal való kiszúrás
A formákkal való kiszúrással a feltálalt ételeket "csinossá", gusztusossá tesszük...

Az eljárás célja az, hogy a tésztákból, vagy egyéb ételekből bizonyos formákat nyerjünk.
Erre alkalmasak a különböző sütemény kiszúró formák, pogácsaszaggatók, fánkszaggató.
Hidegtálak készítésénél is gyakran alkalmazott eljárás, hogy különböző formákat használunk melyekkel jól díszíthetünk.

Tészta előkészítése a formákkal való kiszúráshoz:
1. A tésztát két ív sütőpapír között egyenletesen vékonyra kinyújtjuk.
2. A sütőpapírt eltávolítva a tésztából különféle alakzatokat szaggatunk, ezekez az előkészített sütőlemezre sorakoztatjuk.
Ha egyenletesre nyújtottuk ki a tésztát az aprósütemények is szépen, egyenletesen sülnek.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
formákkal való kiszúrás
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Csemegék könyve Csemegék könyve
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Kossuth Kiadó (1988)

Úgy ennék valami finomat, valami "csemegét"... Ugyan ki nem sóhajtotta, mondta, vagy legalábbis gondolta ezt...

155 tepsis sütemény 155 tepsis sütemény
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Ha a finom sütemények illata bejárja a házat, nehéz ellenállni a csábításnak. Sebaj, egy egész tepsiből...

66 torta 66 torta
Szerző: Lajos Mari
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Ebben a könyvben, remélem, ki-ki megtalálja a kedvére valót, van itt mindenféle torta: egyszerű-házias,...

Eredeti receptek Svájcból - Nassoló Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Szerző: Blaser Zsuzsanna
Kiadó: Underground Kiadó (2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes...

Sörfalatok, borkorcsolyák Sörfalatok, borkorcsolyák
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Officina Nova Kiadó (1994)

Annak, hogy barátainkkal vagy családtagjainkkal időnként kellemes, pihentető órákat töltsünk együtt, sok...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat...

55 fogás krumpliból 55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

A legfinomabb sütik A legfinomabb sütik
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Cukor nélkül édesen Cukor nélkül édesen
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

Sütemények enciklopédiája Sütemények enciklopédiája
Szerzők: Bardi, Carla, Dettore, Mariapaola, Gioffré, Rosalba, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a...

33 házi sütemény 33 házi sütemény
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Mit ér egy vasárnapi ebéd igazi, frissen illatozó desszert nélkül? Receptsorozatunk újabb kötete 33 házi...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

155 aprósütemény 155 aprósütemény
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Kekszek és linzerek, tallérok és szívek, csókok és puszedlik mind-mind megtalálhatók ajánlatunkban. A...

Sütemények két személyre Sütemények két személyre
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Édes süteményekkel, tortákkal szeretné elkápráztatni a családját és barátait? A könyvben található...

Sütemények aranykönyve Sütemények aranykönyve
Szerzők: Bardi, Carla, Egan, Pamela, Moore, Brenda, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy...

Aprósütemények Aprósütemények
Szerzők: Moore, Brenda, Rella, Palma, Egan, Pamela
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden...

Torták sütés nélkül Torták sütés nélkül
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát,...