kevert tészta kikeverése
1. Először a vajat egy nagy keverő- vagy üvegtálban egyenletesre keverjük, majd hozzákeverjük a cukrot (ha édes tésztát készítünk).
2. A vajat és a cukrot habosra verjük. Habverőt, elektromos kézi mixert vagy konyhai robotgépet is használhatunk.
3. Hozzáadjuk az esetleges ízesítőket, majd egyesével a tojásokat. Minden hozzávalóval jól eldolgozzuk, hogy a massza homogén és egyenletes legyen. Ha mégsem az, egy kevés lisztet szórhatunk hozzá.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)
Mi lehetne csábítóbb a gyümölcsös süteményeknél? Lédúsak, üdítőek, vagyis ellenállhatatlanul finomak....

Szerző: Lajos Mari
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)
"Régi adósságunk ez a könyv. Sokak-sokunk számára a karácsony a legfontosabb ünnep az esztendőben, ezért...

Szerző: Ráczné Vígh Zsuza
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)
Ez a könyv olyan lisztérzékenyeknek, tehéntejfehérje-allergiásoknak, illetve azok családtagjainak, barátainak...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)
,,Kedves Olvasóm! Gondolom, Ön is ugyanúgy szereti a süteményeket, mint ahogyan szinte mindenki. Számtalan...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2009)
A sütés öröme alapszakácskönyv mindazok számára, akik szeretnek sütni, és azoknak is, akik még csak most...

Szerző: Horváth Eszter
Kiadó: Magánkiadás (2004)
A hiánypótló könyv nem az esküvő megszervezésével, hanem annak dekorációjával foglalkozik. Horváth Eszter...

Szerzők: Balogh Lászlóné, Erdei Sándorné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2005)

Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)
Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Sanoma Kiadó (2010)
"...Ebben a könyvben olyan ételek receptjét igyekeztem egy kosárba szedni, amelyek között, reményeim szerint,...

Kiadó: Vince Kiadó (2011)
A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)
A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el....

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát,...

Szerző: Hajkova, Maria
Kiadó: Panda Kiadó (2003)
Minden alkalomra, minden ínyencnek és torkoskodónak kínálja bevált receptgyűjteményét ez a népszerű...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)
Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni?...

Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)
Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)
Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Kiadó: Grafo Kiadó (2007)
A muffin a változatosság híveinek kedvenc süteménye. Gyorsan elkészülnek, mindig mások és csábításuknak...