kötözés

kötözés
Húsok előkészítési eljárása

Sűrű hurokkötözéssel vékony zsineggel kötjük át a főzésre szánt göngyölt sonkát, a vadsertést, a nagyobb halakat (filéket), a töltött rostélyosokat, a tekercselt húsokat (pl. borjúlapocka), hogy főzés és sütés közben ne veszítsék el eredeti alakjukat, és a tálalásnál szépen szeletelhetők legyenek.
A kötözés ne legyen sem túl szoros, sem túl laza.
Első esetben főzés, vagy sütés közben a zsineg bevágja és felsérti a húst, laza kötés esetén pedig a húsdarab deformálódik főzés és sütés közb en, és végül nem lesz szépen, egyenletesen szeletelhető.
Fontos, hogy a lekötözött húsokról, halakról a tálalás megkezdése előtt a zsineget mindig gondosan eltávolítsuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció