kikeverés

kikeverés
Egyes tészták előkészítésénél alkalmazott eljárás...

Ma már könnyebben és gyorsabban tudjuk ezt a műveletet elvégezni, mint régen amikor még a konyhai gépek nem álltak rendelkezésünkre, s fakanállal, vagy kézi habverővel kellett hosszabb ideig kevergetni. Általában különböző un. kevert tésztáknál a különböző alapanyagokat keverjük, homogenizáljuk a kikeverés során. Erre legalkalmasabb a kézi robotgép habverő részét használni. A palacsinta, galuska, muffin, piskóta tészták, stb. kikeverését így végezzük. De ugyanez az eljárás alkalmazható a mártások vagy a vaj, cukor, tojás kikeverésére is.
A tésztákon kívül más ételek készítésénél is gyakran alkalmazzuk a kikeverést, összekeverést - a darálthúsból készülő ételeknél (töltelékek, húspogácsák), hideg mártások, saláta öntetek és egyes italok hozzávalóit is keverjük. Ezt vagy kézzel, vagy a művelet elvégzésére alkalmas géppel tehetjük meg.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Varázstányér Varázstányér
Szerző: Kabachenko, Sergiy
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Minden szülőnek fejtörést okoz, hogyan vegye rá csemetéjét, hogy egészséges és tápláló ételeket egyen....

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

Aszalt gyümölcsök és zöldségek Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

A díszítés és tálalás művészete A díszítés és tálalás művészete
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mindent a szemnek, mindent a kéznek! A hobbiszakácsok is tudják: a jó ételnek minden érzékszervünket el kell...

Házi pálinkafőzés Házi pálinkafőzés
Szerzők: Békési Zoltán, Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy...

Tálalás és díszítés Tálalás és díszítés
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Retekegér, paradicsomrózsa vagy almahajó - ki ne ismerné a hideg büféasztal klasszikusait? Ebben a könyvben...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Gyümölcslevek házi készítése Gyümölcslevek házi készítése
Szerző: Zeni, Ulrich Jakob
Kiadó: Cser Kiadó (2007)

A nagy nyári melegben nem mindegy, milyen hűsítőkkel oltjuk szomjunkat. A legjobb megoldás a házilag...

Fehérborkalauz Fehérborkalauz
Szerzők: Knoll, Rudolf, Schweizer, Ulrich
Kiadó: Kossuth Kiadó (2000)

A borok szerelmesei jól ismerik hazájuk borait, de a külföldi borok között gyakran eltévednek. Pedig akár...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

Balatoni borok Balatoni borok
Szerző: Laposa József
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Aszalás, kandírozás Aszalás, kandírozás
Szerző: Tóth M. Ildikó
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás,...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

Kapcsolódó cikkek