kikeverés
Ma már könnyebben és gyorsabban tudjuk ezt a műveletet elvégezni, mint régen amikor még a konyhai gépek nem álltak rendelkezésünkre, s fakanállal, vagy kézi habverővel kellett hosszabb ideig kevergetni. Általában különböző un. kevert tésztáknál a különböző alapanyagokat keverjük, homogenizáljuk a kikeverés során. Erre legalkalmasabb a kézi robotgép habverő részét használni. A palacsinta, galuska, muffin, piskóta tészták, stb. kikeverését így végezzük. De ugyanez az eljárás alkalmazható a mártások vagy a vaj, cukor, tojás kikeverésére is.
A tésztákon kívül más ételek készítésénél is gyakran alkalmazzuk a kikeverést, összekeverést - a darálthúsból készülő ételeknél (töltelékek, húspogácsák), hideg mártások, saláta öntetek és egyes italok hozzávalóit is keverjük. Ezt vagy kézzel, vagy a művelet elvégzésére alkalmas géppel tehetjük meg.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Boruzs Jánosné
Kiadó: Kheirón 97 Kiadó (2000)
Könyvünk 888 hasznos tippjével a háziasszonyoknak szeretnénk segítséget nyújtani a konyhai feladatok,...

Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)
A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)
"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

Szerző: Romváry Vilmos
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)
Mintegy hatvanféle fűszer bemutatásán túl több száz finom étel receptjét is tartalmazza a téma...

Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)
A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Szerző: Bichel, Rolf
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)
A pezsgők szerelmesei jól ismerik hazájuk pezsgőit, de a francia pezsgők között nem mindig ismerik ki magukat....

Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Szerző: Gregory-Smith, John
Kiadó: Tericum Kiadó (2012)
Ez a szakácskönyv több mint 100 ínycsiklandó receptet gyűjt egybe a világ különböző szegletéből, és...

Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)
A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

Szerzők: Antal B. Gábor, Hajós Katalin
Kiadó: Blenton Agency (1994)
Nemcsak az ízlések, a koktélok is különbözőek. Könyvünk is ezt példázza: az ismert keverési módok...

Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)
A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2006)
A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges...

Szerző: Scholz, Wolfgang
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss...

Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)
Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből...

Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)
em mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...