kikeverés

kikeverés
Egyes tészták előkészítésénél alkalmazott eljárás...

Ma már könnyebben és gyorsabban tudjuk ezt a műveletet elvégezni, mint régen amikor még a konyhai gépek nem álltak rendelkezésünkre, s fakanállal, vagy kézi habverővel kellett hosszabb ideig kevergetni. Általában különböző un. kevert tésztáknál a különböző alapanyagokat keverjük, homogenizáljuk a kikeverés során. Erre legalkalmasabb a kézi robotgép habverő részét használni. A palacsinta, galuska, muffin, piskóta tészták, stb. kikeverését így végezzük. De ugyanez az eljárás alkalmazható a mártások vagy a vaj, cukor, tojás kikeverésére is.
A tésztákon kívül más ételek készítésénél is gyakran alkalmazzuk a kikeverést, összekeverést - a darálthúsból készülő ételeknél (töltelékek, húspogácsák), hideg mártások, saláta öntetek és egyes italok hozzávalóit is keverjük. Ezt vagy kézzel, vagy a művelet elvégzésére alkalmas géppel tehetjük meg.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Olajok és ecetek kislexikona Olajok és ecetek kislexikona
Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2006)

A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges...

Sütés kezdőknek és haladóknak Sütés kezdőknek és haladóknak
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A könyv elkalauzol a tésztakészítési és sütési technikák, illetve a finomabbnál finomabb töltelékek...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

A családi asztal körül A családi asztal körül
Szerzők: Molnár András, Revuczky Csaba, T. Rédei Györgyi
Kiadó: Technológia Kiadó (1989)

Állandóan rohanunk valahonnan valahová, semmire sincs időnk. Pihenni, netán ünnepelni hovatovább már...

Befőzés Befőzés
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből...

Aszalt gyümölcsök és zöldségek Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

Sajtok enciklopédiája Sajtok enciklopédiája
Szerző: Harbutt, Juliet

Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Fehérborkalauz Fehérborkalauz
Szerzők: Knoll, Rudolf, Schweizer, Ulrich
Kiadó: Kossuth Kiadó (2000)

A borok szerelmesei jól ismerik hazájuk borait, de a külföldi borok között gyakran eltévednek. Pedig akár...

Egri borok Egri borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...

Tálalás és díszítés Tálalás és díszítés
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Retekegér, paradicsomrózsa vagy almahajó - ki ne ismerné a hideg büféasztal klasszikusait? Ebben a könyvben...

Ecetek és olajok Ecetek és olajok
Szerző: Teetz, Petra
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
A tálalás művészete A tálalás művészete
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (1998)

Könyvünk szemléletesen bizonyítja, hogy bár a szerelemhez a gyomron keresztül vezet az út, az étvágyat a...

Az atomoktól a sajttortáig Az atomoktól a sajttortáig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)

A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Kapcsolódó cikkek