szójacsíra

szójababcsíra

szójacsíra
A szójacsíra a szójabab fiatal hajtása...

Jellemzői, élettani hatásai

Kínában már 3000 éve csíráztatják a babszemeket, és újabban a világ többi részén is felfedezték a jelentőségét. A csíráztatás kezdetétől számítva a csírák 5-6 nap múlva ehetők.
Kiváló C-vitamin-forrás - a zöld hajtások a vitamin olyan változatát tartalmazák, amely a szemekben nincs jelen.
Nemcsak tápértékükért, hanem ropogósságukért is becsülik, különösen, ha eltérő állagú ételekhez fogyasztják.

Vásárlási tanács

A jó csíra rövid, kemény, tiszta és sértetlen.

Tárolása

Ideális esetben frissen, a vásárlás napján kell elfogyasztani, de hideg vízbe téve a hűtőben 2-3 napig is eláll, ha a vizet naponta cseréljük. Nálunk inkább konzervként kapható.

Konyhai felhasználása

Enyhén savanyú lében savanyúságként vagy köretként szokták tálalni.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció