rukkola

arugula, borsmustár, cohete, kerti mustár, razzo, rocket

rukkola
Az olasz konyhának a bazsalikomhoz hasonlóan nagyon fontos fűszer- és zöldségnövénye...

Származása

A mediterrán vidékről, a Földközi-tenger térségéből származik. Vadon is előforduló növény. Magját mustárként már a középkorban is használták.

Beltartalmi értékei

A, C és K vitamint, kalciumot, vasat tartalmaz. Étvágygerjesztő, vértisztító hatása van. Dióra, zsázsára, tormára emlékeztető az íze. Nyersen fogyasztjuk, főzve elveszíti jellegzetes ízét. Meleg ételekhez ugyanúgy csak tálalás előtt adjuk hozzá, mint a petrezselyemzöldet.

Konyhai felhasználása

Elsősorban saláták alapanyaga, de használjuk levesek, tojásételek, tészták (pesto) ízesítésére is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció