lilakáposzta

cavolo rosso, col lombarda, red cabbage, Rotkohl, vöröskáposzta

lilakáposzta
Egy szép színű, kedvelt fejes káposzta...

Beltartalmi értéke a fejes káposztáéhoz hasonló.
Színét az antocián adja. Antioxidáns hatású. Felhasználása nem olyan széleskörű, mint a fejes káposztáé, általában salátaként fogyasztjuk nyersen, vagy párolva. Ez eltérő ízanyagai miatt van.
A köménymag jól társítható fűszere, de nagyon kellemes ízhatásokat érhetünk el, ha gyümölcsökkel (alma, birsalma) készítjük el a párolt káposztát. Ugyancsak szívesen társul ebben a formában némi jó minőségű vörösborral is. Nyersen jól tárolható, savanyításnál inkább festő és díszítő értéke van, gondoljunk csak a lilakáposztával töltött savanyú paprikára. Liba-, kacsasültekhez nagyon jól társítható köret, vagy saláta.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció