lóbab

disznóbab, faba bean, fava, szélesbab

lóbab
Az Óvilág egyetlen őshonos babja...

Az Óvilág egyetlen őshonos babja, Európában és a Közel-Keleten a történelem előtti idők óta termesztik és fogyasztják. Barna egyiptomi változata, a ful főtermény. Krémet, szószt, pürét készíthetünk belőle, a sonka és az angolszalonna hagyományos körete.
Fagyasztva, vagy konzervként egész évben, a nyári hónapokban frissen is kapható.
A mediterrán konyha frissen is nagy előszeretettel használja.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
hírlevél
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!