csírák

csírák
A csírák és még sok más kiegészítő (pl. magok, kapribogyó, olajbogyó) adhat ihletet a salátakölteményekhez, és még a legegyszerűbb salátának is különleges ízeket kölcsönözhetnek...

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az otthon könnyen termeszthető csírák. A magoknak, ha egyszer csírázásnak indultak, csak nedvességre, melegre és fényre van szükségük, és hamarosan szedhetjük őket.
A legnépszerűbb és legzsengébb csíranövények a brokkoli, a retek, a rukkola, valamint a gabonamagvak: a zab, a búza és a köles, vagy a hüvelyesek: a borsó, a szója, a mungóbab. Az utóbbi csoportba tartozókat egy kissé elő kell főzni. Hüvelyesek, például borsó vagy lencse vásárlásakor ellenőrizzük a csíraképességüket, mivel a nagyáruházakban kapható szabványtermékeket gyakran kezelik csírázásgátló anyagokkal.
Miután a magok csírázásnak indulnak tápanyagtartalmuk jelentősen megnő, ezért a csírák sokkal gazdagabbak vitaminban, ásványi- és más tápanyagokban, mint a teljesen kifejlett növények. A csírák saját színükkel és finom illatukkal gazdagítják a salátákat.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Salátalexikon Hackstein, Yara
Salátalexikon
(M-Érték Kiadó , 2008)

Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb hozzávalókról - Vásárlási, tárolási és felhasználási ötletek - Elkészítési javaslatok - Hagyományos és újszerű receptek bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!