bambuszrügy

bambuszrügy
A kínai konyha fontos "zöldségnövénye"...

Jellemzői, előkészítése

Ropogós, íze enyhe és frissítő, egy bambuszfaj ehető hajtása. A tavaszi bambuszrügy halvány, rostos és vaskos; a téli rügy vékonyabb, finomabb felépítésű és jellegzetesebb ízű. Nehéz beszerezni friss bambuszrügyet, de ha még nincs előkészítve, akkor meghámozzuk, és forró vízben megfőzzük, hogy eltávolítsuk belőle a mérgező ciánhidrogénsavat - egészben vagy feldarabolva 5 percig forraljuk, vagy még tovább, míg a kesernyés íz eltűnik.
A fiatal bambusznövény fehér belső része és a kúp alakú bambuszhajtások frissen kaphatók az ázsiai piacokon, főzve és konzervként- és üveges formában kapható a nagyobb bevásárlóközpontokban és az ázsiai élelmiszereket árusító speciális boltokban.

Konyhai felhasználása

A ropogós és enyhén savanykás bambuszhajtás jó kiegészítője a sertéshúsoknak.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!