farfalle (masni)

masnitészta, pillangótészta

farfalle (masni)
A pillangó olasz neve, nálunk masni tésztának nevezik...

Farfalle a gyűjtőneve számos ókori tésztafélének, amelyet még Emilia Romagnában készítettek. Egy darabka négyszögletes tésztát középen összenyomtak. A finom, rezgő forma pillangóra emlékeztet, míg a ragyogó sárga szín az érett búzára és a déli napsütésre. A tésztát négyszögekre vágják, középen finoman összenyomják, így itt egy kicsit vastagabb lesz, de a szárnyak vékonyak és légiesek maradnak. A farfalle szinte minden finom zöldség- és halétel mellé tálalható.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Tésztalexikon Pehle, Tobias, Andrich, Birgit
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
van itthon
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!