bucatini
Jellemzői
A bucatini még a hajdani Közép-Itáliából származik. Abban az időben annyira népszerű volt Róma környékén, hogy az olasz konyha szinonímájaként emlegették.
Spagetti hosszúságú csőtészta, vastagabb átmérővel. Belül üres, mint a szívószál. Valamivel szélesebb a bocatoni nevű változata.
Konyhai felhasználása
Ez a tészta ideális a sűrű, rendkívül ízletes mártásokhoz, mivel egységes az állaga, csőszerű a szerkezete és főzéskor rugalmasan szilárd marad. A bucatini különösen az erős, intenzív, hagyományos parasztételek mellé illik.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2012)
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)
Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha...

Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek...

Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)
A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)
Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Kiadó: Naumann & Göbel Verlags GmbH. (2011)
Olaszország az életvidámság és az életöröm jelképe - nem is lehet csodálkozni ezen egy olyan országban,...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)
Egyszer fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt....

Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)
A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)
Több,mint 250 csemege- kalács,rétes,béles,lepény, pite,krémes szelet, torta, puding, felfújt, sodó, krém,...

Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)
Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)
Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek?Mi az, ami nem...

Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)
Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)
Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)
Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Kiadó: Vince Kiadó (2008)
A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló...

Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)
Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...