mélyhűtött levelestészta

mélyhűtött levelestészta
Sokoldalúan felhasználható, készen vásárolható tészta...

A mélyhűtött tésztát előző este (de legalább 4 órával a felhasználás előtt) vegyük ki a mélyhűtőből. Liszttel megszórt deszkán a recept szerinti vastagságúra kinyújtjuk (ha ragad, a nyújtófát is be kell lisztezni). A leveles vajas tészta ideális édes és sós süteményekhez, krémesekhez, ugyanúgy, mint a hagyományos receptekben. A sütési idő és hőmérséklet a recepttől függ. Általában 180 - 200 C-on sütjük (gázsütő 5 fokozat) 10-12 percig, aranybarnára, a rétest 200-220 C-on kb. 25 percig.
Mivel ennek a tésztafélének az elkészítése elég bonyolult nagyon megkönnyíti és meggyorsítja egyes ételek elkészítését.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció