fusilli

fusilli
Rövid csigavonalú tészta...

A rövid csigavonalú tésztát párolt ételekhez adják, a hosszú változatot pedig paradicsomos mártások mellé. A mai formájában először Dél-Olaszországban jelent meg és eredetileg a kötőtűn kanyargó spagettiből származott az ötlet. Csak később, amikor már Olaszország különböző részein elterjedt a sokféle ízű változata, alakult ki a fusilli önálló formája, amelyhez a világ bármely részén hozzájuthatunk. A fusilli egyaránt jól megy a drága ételek és az egyszerű mártások mellé.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Tésztalexikon Pehle, Tobias, Andrich, Birgit
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
twitter
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!