spagetti

spagetti
Hosszú (néha nagyon hosszú), vékony tésztacsíkok...

Eredetileg Dél-Olaszországból származik és a legrégibb és leghíresebb tésztafajtának számít.
A neve az olasz spago szóból ered, ez a hosszú, világos, vékony csíkokra utal, amelyek főzés után elbűvölő tekercsekbe kunkorodnak a tányérunkon. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy a villánkra csavarjuk a spagettit, mielőtt megkóstolnánk.
Napjainkban az olasz és a mediterrán konyhaművészet szimbólumává vált a spagetti. Csábító formájával, a főzés során megőrzött rugalmasságával, sokoldalú felhasználhatóságával a spagetti praktikus választás lehet sok fantáziadús ételhez. Az a fajta tészta, amelyhez bármilyen mártás jól illik, amit csak kitalálunk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Tésztalexikon Pehle, Tobias, Andrich, Birgit
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
vegetáriánus ételek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!