rizspapír

rizspapír
Hajszálvékony tésztalap rizslisztből, sóból és vízből...

Hajszálvékony tésztalap rizslisztből, sóból és vízből. Nagy rácsokon, a napon szárítják, így alakul ki a jellegzetes sakktáblaminta. Csak szárítva kapható ázsiai boltokban, piacokon. Néhány másodpercre meleg vízbe kell áztatni, majd ha megpuhult, meg lehet tölteni. A tekercseket utána bő olajban sütik ki. Vietnam nemzeti étele. Ha víz helyett sörbe mártjuk, a tészta barna és különösen ropogós lesz.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!