rizstészta

kínai rizstészta

rizstészta
A keleti konyhák jellemző tésztája...

Kínában a tészta a hosszú élet szimbóluma, gyakran tálalják születésnapi lakomákon, ezzel kívánva hosszú életet. A hosszú szálú rizstésztát összehajtva csomagolják.
Rizsből készült tésztát főleg Dél-Kínában fogyasztanak, ahol több rizs terem. A képen látható kusza tésztapárnát rizs vermicellinek hívják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
szótár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!