penne
tollszártészta
A pennét a nápolyiak képzelete és a konyha iránti szeretetük szülte. Az egyik legnépszerűbb olasz tészta. Ferdére vágott széle tollhegyhez hasonlít, a régi idők íróeszközének hegyére (a penne tollhegyet jelent).
Konyhai felhasználása
Sima, fényes felülete lévén minden mártás mellé ajánlható, bár mégis a könnyű, friss változatokkal a legjobb.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)
A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)
A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne...

Szerző: Komarovszkaja, Ljudmilla
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)
Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család...

Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)
Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima,...

Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)
A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a...

Szerző: Fodor Erzsébet
Kiadó: Magánkiadás (2002)
"Gyógyíts magad tudatos táplálkozással!" "Segíts magadon, különben nem segít senki más!" "Az embernek...

Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)
Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)
Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)
A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a...

Kiadó: Vince Kiadó (2011)
Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)
Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Kossuth Kiadó (1988)
Úgy ennék valami finomat, valami "csemegét"... Ugyan ki nem sóhajtotta, mondta, vagy legalábbis gondolta ezt...

Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2002)
A kedves olvasó olyan füzetet tart a kezében, amiben 101 tészta-étel receptje szerepel. Különféle...

Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)
Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)
A wok, a távol-keleti konyhák zseniális találmánya fényes karriert futott be Nyugaton is. Mert: könnyedén...

Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...