puntine

kritharaki, risoni, rizsszemtészta

puntine
Rizsszem alakú tészta...

Finom durumbúzából és vízből gyúrt tészta. A jellegzetes rizsszem alak eléréséhez a tésztát külön erre a célra gyártott formába préselik, és 8-10 órán át szárítják.

Konyhai felhasználása

A tészta elkészítése inkább a rizséhez áll közel, hiszen ahelyett, hogy bő vízben megfőznénk, pontosan annyi vízbe tegyük, amennyit párolás alatt magába szív (háromszor annyi vizet tegyünk egy kis sóval egy edénybe, mint amennyi rizstésztát meg akarunk főzni, amint felforr, adjuk hozzá a tésztát, és gyenge tűzön addig pároljuk, amíg az összes vizet felszívja).
Levesbetétként és köretként egyaránt használhatjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció