fekete kagyló

mejillón, mitilo, moule, Muschel, mussel

fekete kagyló
A fekete kagyló élve, főzve vagy fagyasztva kerül a kereskedelembe...

A fekete kagyló kéthéjú, puha testű állat, amely sziklákon, a mólók falán él - vagy tenyésztik.

Konyhai felhasználása

Az élő kagylót meg kell tisztítani a homoktól, ki kell húzni a bajuszkáknak nevezett hosszú szálakat és erős szálú kefével alaposan le kell sikálni. Amelyik kagylónak száraz a húsa, törött a héja vagy a héja a főzés során nem nyílik ki, azt ki kell dobni.

Vásárlási tanács

Csak zárt héjú kagylót vásároljunk. Amikor megvesszük, szorosan zártnak kell lennie.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
fekete kagyló
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
twitter
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!