zalai rák

A Zala folyó különlegessége...

Csak élő rákot használjunk fel, mert rendkívül gyorsan romlik. A rákokat folyó víz alatt kefével gondosan megtisztítjuk. A faroklemezek közül a középsőt 90 fokban elcsavarjuk és kihúzzuk a rák belével együtt. Azonnal forrásban lévő vízbe dobjuk és pirosra főzzük. Főzés után lehűtjük, majd a ráktörzsről a farokrészt és az ollókat letördeljük. A farokrész oldalát éles hegyes kiskéssel végigvágjuk és a páncélt lefeszítve, a rákhúst kiemeljük, majd a felső részén óvatosan felvágva, az esetleg bent maradt belet kiemeljük. Az ollóról a kisebbik szárnyat letörjük és a törésnél a páncélt felbontva innen is kiemeljük a húst. A törzseket, a belső részt kiemelve, kisikáljuk, így tölthetjük vagy díszítésre használhatjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció