scampi

langoustine, szkampó, tengeri homár, tengeri rák

scampi
A szkampó olasz neve...

Az atlanti országokban norvég homárnak, Amerikában tengeri ráknak nevezik. Ez a kis ollójú rák gyakran került a más zsákmányra váró halászok hálójába, a dublini piacon árulták. Ma már ritka, nagyra becsülik. Az olaszok az Adriából fogják ki és scampinak nevezik, francia neve langoustine. Frissen és fagyasztva, élve és főve, héjastól vagy anélkül árulják.

Konyhai felhasználása

Grillezett vagy bő zsiradékban kisütött potrohukat rizsételekbe és salátákba teszik, a legtöbb receptben pótolhatják a garnélát vagy az ördöghalat.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!