tintahal

nero di seppia, sépia

tintahal
A tintahal, avagy szépia nem tévesztendő össze a sokkal gyakrabban fogyasztott kalmárral...

Meleg vizekben él, teste kisebb és vastagabb, mint a kalmáré. Tíz csápja közül kettő különösen hosszú.Teste, csápjai és tintazacskója is ehető. A tintahalból készült fogások mindig feketék, festékanyagával készül a fekete rizottó és a feketére színezett olasz tészta is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
könyvek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!