créme fraiche

créme fraiche
Francia édes vagy savanyú tejszín...

Lehet édes és savanyú, ezen a fogalmon azonban rendszerint a créme fraiche épaisse értendő. Ezt is a tej lefölözésével nyerik ki, utána azonban tejfermentumokat adnak hozzá, amelyek kicsit megsavanyítják.
35-40% a zsírtartalma, krémes struktúrájú, és kiválóan alkalmas mártások sűrűsítésére. A leghíresebb a calvadosi savanyú tejszín (vagy tejföl), amely Isigny Ste Mére-ben készül, önálló AOC-je (eredetvédettsége) van, de szinte mindegyik nagy tejüzem készít hasonló terméket.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
créme fraiche
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
bevásárlólista
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!