fehérbab

faba

fehérbab
A veteménybab nagy, krémfehér, lapos változata, fehér karósbabnak is nevezik ...

Párolva vagy tűzálló tálban készítenek belőle ételeket.
A fehérbab egyik változata a Spanyolországban kedvelt faba: a nagy, lapos fehér babamelyet főleg Larca, Pravia, Cangas de Narcea és Villaviciosa környékén termesztenek. Az újvilágból származikegykor az asztúriai t ngerészek hozták magukkal. A fabes a legdrágább spanyol babfajták közé tartozik, de ízében is egyedülálló: vajpuhaságú, finom héjú, kemény húsú és szemcsés.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
fehérbab
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!