szárazbab

szárazbab
Fontos és kedvelt téli táplálékunk...

Beltartalmi értékei

A szárazbab fehérje tartalma tízszerese a burgonyáénak, a zöldbabé alacsonyabb. Száraz formában magas a rosttartalma, mely gyakorlatilag emésztés nélkül kerül a bélbe, így gyakran felfújódást okoz.
A száraz bab szín, forma és méretgazdagság szinte felsorolhatatlan. Az apró fehér és fekete fajtáktól a lila, barna színű nagy szeműig minden változatot megtalálunk.

Vásárlási tanács

Szép, fényes szemű száraz babot vásároljunk. Ne legyen zsizsikes – ha szúrt szemeket látunk akkor garantáltan zsizsikes lesz a bab. Lehet még molyos, ebben az esetben piszkosfehér kis gömböket láthatunk a bab között.

Konyhai felhasználás

Főzés előtt egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk, s az áztató lét kiöntjük. Nagyon változatos téli ételek készülnek belőle - leves, főzelék, sólet, babpüré, babsaláta. Jól és hosszú ideig tárolható. Kedvelt saláta alapanyag a babcsíra.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció