fenyőmag

fenyőmandula, pignons de pin, pine nuts, Pinienkernen, pinoli, pinones

fenyőmag
A Földközi-tenger vidékén őshonos pínea- vagy mandulafenyő magja...

Az olaszok pinyolinak nevezik. Nyersen vagy pörkölve és sózva fogyasztható.

Konyhai felhasználása

Olaszországban leveseket és szószokat ízesítenek vele, a Közel-Keleten salátákba teszik és a dolmas nevű ételbe.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
fenyőmag
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
facebook
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!