bocconcini sajt

cseresznyebocconcini, ovolini

bocconcini sajt
Olasz friss sajt...

Jellemzői

Kisebb mozzarellagolyó. Tejsavóban tartósított, semleges ízű, téphető szerkezetű friss sajt. Eredetileg bivalytejből készült, ma inkább tehéntejből készítik. A kisebbfajta sajtlabdákat - cseresznyeméretűek - ovolininek, vagy cseresznyebocconcininek is nevezik.

Konyhai felhasználása

Gyakran adják előételnek. Krémes diszkrét ízével jól kombinálható a paradicsom és a bazsalikom.

Tárolása

Hűtőben akár három hétig is eltartható, ha lefedjük abban a lében, amelyben árulják. Ha sárgul dobjuk ki.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
google+
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!