kefalotiri sajt

kefalotiri sajt
Népszerű görög kemény sajt...

A neve "fejsajt"-ot jelent. Készítésekor a tehéntúrót apróra vágják, összekeverik és melegítik, mielőtt préselnék - végül koponya- vagy kalap alakúra formázzák. Szárazon sózzák, majd néhány hónapig érlelik.

Konyhai felhasználása

Önmagában vagy nemzeti specialitásaikhoz (muszaka, paszticio, szuvlaki) reszelve használják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
lexikon
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!