caciocavallo sajt

caciocavallo sajt
Tehéntejből készült aromás, szájban olvadó olasz gyúrt sajt...

A tehéntúrót forró vízben megpuhítják, így kézzel könnyen formázhatóvá válik. Tökalakúra formázzák, súlya 1-2,5 kg. Vékony kérge teljesen sima, színe a szalmasárgától a halványbarnáig terjedhet. A sajttészta homogén, sűrű, elvétve van benne egy-egy lyuk.

Konyhai felhasználás

Fiatalabb korában előételként vagy kenyérrel, ill. desszertként fogyasztják, később keménnyé és szemcséssé válik, s reszelve, főzéshez használják.

Tárolás

Jól záródó csomagolásban, a hűtőszekrény zöldségrekeszében.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
caciocavallo sajt
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
facebook
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!