margarin
margarina, Margarine
Konyhai felhasználása
Sütésre és főzésre is használható. Sütésnél általában a vajat helyettesítjük vele, mivel sokkal olcsóbb. Tömbökben vagy dobozban kapható.
Típusai
Lágy margarin - kizárólag tisztított és finomított növényi olajokból készül, többszörösen telítetlen zsírsavakat és emulgeálószert tartalmaz. Kevésbé hizlal, mint a vaj és könnyebben kenhető, mint a sima margarin.
Napraforgóolajos margarin - közepes minőségű margarin, napraforgóolajból állítják elő, vegyipari eljárásokkal. Vitaminok, ízfokozók, ételfesték és tej hozzáadásával javítják az ízét. A legnagyobb mennyiségben gyártott margarin.
Főzőmargarin - egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmazó, nem túl jó minőségű margarin. Nem ízesítik, csak zsiradéknak alkalmas főzéshez, sütéshez.
Olívaolajos margarin - olívaolajjal kevert margarin. Íze és illata is az olívaolajra emlékeztet. Főzésre és szendvicskészítésre is alkalmas.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerkesztő: Kerekes Ferenc
Kiadó: Laude Kiadó (2007)
A sajtimádók megtalálhatják ebben a könyvben a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető tudnivalókat...

Kiadó: Bakony Zrt. (2009)
Ez a kis receptkönyv nem jöhetett volna létre Önök nélkül. Önök voltak azok, akik 2008 őszén játékos...

Szerkesztők: F. Nagy Angéla, Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)
Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kiadó: Tejipari Vállalatok Trösztje (0)
Egészségesen, finomat tejtermékekből! Krónikások feljegyzéseiből maradtak ránk - már az ókorból - azok a...

Szerzők: Teubner, Christian, Dr. Mair-Waldburg, Heinrich, Ehlert, Friedrich-Wilhelm
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)
Egy értékes kalauz a sajtok világába, segítség az ízlésnek, az alkalomnak megfelelő sajtok megfelelő...

Szerző: Donhauser, Thomas
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)
A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és...

Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2005)
A legjobb sajtféleségek: angol, dán, francia, görög, holland, német, norvég, olasz, osztrák, portugál,...

Szerzők: Hunyaddobrai Csaba, Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)
A szlovákok nemzeti eledele méltán népszerű nálunk is szaftos ételekhez, például paprikás csirkéhez,...

Szerző: Ettl, Alexander
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)
Vajon milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből...

Szerző: Dobi Ildikó
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2004)
Szervezetünknek feltétlenül szüksége van fehérjékre, 'testsúlyunk kilogrammjaiként 1 grammnyira. Nem...

Szerző: Turós Emil
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2006)
Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára...

Kiadó: Podravka Élelmiszeripari Vállalat (1982)
Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk...

Szerzők: Waltman, Gerhard, Sieck, Annerose
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)
Egy biblia a sajtimádók számára. Hisz megtalálhatják benne a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető...

Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Szerkesztő: Justh Szilvia
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez...

Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)
Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...