Tabasco-szósz
Az Egyesült-Államokban, Louisiana-ban kezdték gyártani a mexikói tabasco paprikából, amit nyersen gyakorlatilag nem fogyasztanak, csak szósz formájában. A paprikát felaprítják, sózzák, több évig fa hordókban fermentálják. Az ízhatás és az eltarthatóság miatt ecetet adnak hozzá. Készen megvásárolható.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)
Nincs nyár grillezés nélkül. De vajon miért csak a tarját és a kolbászt tesszük a nyársra? Dr. Oetker...

Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)
Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Szerzők: Oriskó Ferenc, Pár Gyula
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)
A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű...

Kiadó: Vince Kiadó (2009)
A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

Szerkesztő: Dr. Pesthy Gábor
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)
Nem túl hízelgő, ha egy ételről azt mondjuk: nincs sava-borsa. Ezt a kis könyvet azoknak ajánljuk, akik...

Kiadó: Vince Kiadó (2000)
A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően...

Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)
Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Szerző: Turós Emil
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2006)
Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára...

Szerzők: Atkinson, Katherine, France, Christine, Mayhew, Maggie
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)
Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és...

Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)
Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk,...

Szerző: Perrier-Robert, Annie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)
Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A...

Szerző: Meyer zu Stieghorst, Elisabeth
Kiadó: K.u.K. Kiadó (2002)
Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos...

Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)
Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Szerző: Romváry Vilmos
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)
Mintegy hatvanféle fűszer bemutatásán túl több száz finom étel receptjét is tartalmazza a téma...

Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2011)
Tudományosan bizonyított, hogy több zöldséget kellene fogyasztanunk. Elsősorban a saláták teszik lehetővé,...

Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)