trahanasz

trahanasz
Tejből és durvára darált búzából készített alapanyag...

A trahanasz a legrégibb görög leves. Ha magunk szeretnénk előállítani, egy negyed liter tejhez keverjünk egy-egy csipet sót és por alakú oltót, és három napig hagyjuk állni. Ekkor a tejet megkeverjük és ismét félretesszük. A negyedik napon még egy negyed liter tejet öntünk hozzá, az ötödiken egy fél litert, a hatodikon még egy kicsivel többet. Attól függően, mennyire savanyodik meg a tej. Amikor az aludttej készen van, durvára darált búzával kettő az egyben arányban állandóan kevergetve egészen kis lángon addig főzzük, amíg szinte már vágható kását kapunk. Ezt késsel egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, és négy-öt napig napon szárítjuk. Légmentesen záródó edényekben sokáig eltartható.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Görög kulinária Marianthi, Milona
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek