kakaó

kakaó
A kakaó és a csokoládé a mexikói kakaócserje terméséből készül...

A termés 20-30 fehér magot tartalmaz. A magokból erjesztés, szárítás és pörkölés után kakaóvajat, kakaóport, ivó- és sütőcsokoládét nyernek. A tejcsokoládé tejport tartalmaz. A csokoládét mint sütemények és édességek alkotórészét ismerjük, de édesítés nélkül egyes mexikói húsételek ízesítésére is használják.
A kakaóporhoz a kakaóvajat kivonják a masszából, és a maradék szárazanyagot megőrlik. A 17. században nagy divat volt csokoládét inni, a kakó nevet a 18. században vezették be. A mai formában ismert kakaóport a hollandok találták fel 1828-ban. A sötét színű holland kakaó íze lágyabb, mint a többi kakaóporé.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
kakaó
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!