Pernod

Pernod
Francia ánizs likőr...

A pernod-t gyártó Pernod Ricard cég egyik elődjéből, az abszintjáról híres Maison Pernod Fils-ből alakult újjá, miután az abszintot 1909–1914 közt minden olyan országban betiltották, ahol népszerű volt. A cég sokáig ánizslikőrők gyártásával foglalkozott.
A Pernod Fils a 19. század legnépszerűbb abszintmárkája volt, egészen az ital 1915-ös franciaországi betiltásáig.
Mint minden minőségi abszintot, a Pernod Fils-t is növényi hozzávalók alkoholba áztatásával, majd lepárlásával készítették. A színtelen párlat egy részét további áztatással ízesítették, az így kapott zöld ázatot pedig visszakeverték a párlatba, majd az egészet legtöbbször 68% alkoholtartalmúra hígították.
A kor népszerű abszintjaihoz hasonlóan ez a márka is borpárlatból és mindössze hat növényi összetevőből készült: fehér üröm, ánizs- és római édeskömény-termés, citromfű, bárányüröm és izsóp. A „Belle Époque” idején a Pernod Fils az abszint szinonímája volt; ez a márka képviselte azt a minőségi normát, ami alapján a többi abszintot megítélték.
Ez a hozzáállás a mai absintheur-öket is gyakran jellemzi, ugyanis kis mennyiségben ma is hozzáférhetők kora 20. századi Pernod Fils abszintok.A Pernod Fils márkanév egészen az 1980-as évekig használatban maradt a Pernod ánizslikőrökön és a spanyolországi leányvállalat abszintjain.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció